مدیریت شهرستان هیرمند


موقعیت جغرافیایی وزیست محیطی شهرستان هیرمند:

شهرستان هیرمند با مساحت 1012 کیلومتر مربع و جمعیتی بالغ بر 63979 نفر در شمال استان سیستان وبلوچستان واقع گردیده و با شهرستانهای زابل ، زهک ونیمروز از غرب وکشور افغانستان ازشرق همجوار می باشد . مرکز این شهرستان ، شهر دوست محمد است  به علت واقع شدن در دشت سیستان دارای اقلیمی  گرم خشک با بادهای 120 روزه وفاقد کوهستان  است شهرستان هیرمند دارای 2 بخش مرکزی وقرقری و5 دهستان است فاصله مرکز شهرستان از تهران 1500 کیلومتر واز مرکز استان 250 کیلومتر می باشد این شهرستان دارای تنوع قومی ، گویشی ومذهبی است که علیرغم این تنوع ، مردم نسل در نسل با وحدت ویکدلی در کنار هم زندگی می کنند . گویش های رایج این منطقه فارسی (سیستانی ) وبلوچی ومذهب مردم شیعه وسنی می باشد . شریان حیاتی وکشاورزی منطقه آبی است که از کشور افغانستان وارد می شود وتوسط رودخانه پریان مشترک ورودخانه ملکی ونیاتک مزارع این منطقه را سیراب می کند در شمال شهرستان دریاچه هامون قرار دارد که در فصول بارندگی مناظر بسیار زیبایی را می سازد .

محصولات کشاورزی وپتانسیل های اقتصادی شهرستان هیرمند:

عمده محصولات کشاورزی تولیدی این شهرستان ، محصولات جالیزی ، گندم وجو  وباغات انگوریاغوتی (روچه ) می باشد . پتانسیل ویژه شهرستان هم مرزی با کشور افغانستان و وجود 2 بازارچه مرزی میلک وگمشاد می باشد .شهرستان هیرمند دارای ناحیه صنعتی است که به علت نزدیکی با کشور افغانستان ظرفیت تولید وصادرات کالا را دارد .

پیشینه تاریخی شهرستان هیرمند:

آثار به جا مانده از دوران کهن در این شهرستان گواه قدمت بسیار زیاد شهرستان هیرمند است ، آتشکده کرکو از زمان زرتشتیان به جا مانده جز مکان های مقدس مردمان آن دوره بوده است از دیگر آثار تاریخی این شهرستان آسیاب بادی رنده می باشد که جهت مهار کردن انرژی باد واستفاده از انرژی مکانیکی جهت آسیاب گندم بوده است .

  اقوام وآداب ورسوم شهرستان هیرمند:

به علت بافت سنتی جمعیت شهرستان هیرمند ، هنوز هم آداب ورسوم گذشتگان در میان این مردمان رایج است ، از نحوه پوشش زنان ومردان با لباس محلی ، تا سبک معماری خانه ها ، رسوم رایج در مراسم عزا وعروسی همه نشانگر پایبندی مردم منطقه هیرمند به آداب ورسوم قدیمی است .

خوراک در شهرستان هیرمند:

در خصوص خوراکیهای محلی این منطقه می توان  چلبک ، قلیفی وتجگی (سمنو) که نوعی از نان های روغنی می باشد واز قدیم الایام مورد استفاده مردم این منطقه بوده نام برد . در بحث غذاهای محلی نیز کشک زرد وقروت (کشک سفید )دو نوع غذای محلی این شهرستان که مورد استقبال همه اهالی شهر وروستا هاست را می توان نام برد.


Skip to content